Tuesday, March 16, 2010

Parti Makan Makan

(apa korang ingat aku bengap sangat nak arrange parti macam ni ?)

Berkat izin Allah s.w.t dan juga hasil usaha bersungguh sungguh rakan rakan, majlis malam tadi berjaya dijalankan dengan sempurna.

Aku cukup terharu menerima kunjungan kengkawan yang sanggup datang bagi memeriahkan majlis. Tak kira jauh ataupun dekat. Dapat tengok aksi mencekik mereka dah cukup buat aku rasa kenyang.

Kenyang ? Oh tidak sama sekali. Buktinya, sekitar jam 2 pagi aku mula beraksi ditahap luar kawalan dengan menelan sebanyak banyaknya saki baki makanan yang tinggal. Sehingga menyebabkan aku terjelepok kekenyangan tersandar ditepi dinding.

Majlis malam tu niatnya nak jumpa kawan kawan. Bila nak jumpa kawan, formula yang paling munasabah ialah dengan buat jamuan makan makan. Agak biadap kiranya ajak orang datang rumah telan angin malam.

Itu pon nasib baik Pak Asan a.k.a chef gangsa Mesir sudi tolong. Bila gengster masakan macam Pak Asan dah bertomoi didapur aku yakin sikit. Kalau nak harap aku masak. Aku yakin kawan kawan yang datang akan dihidang dengan pelbagai menu ajaib. Nasi samudera garuda dan lauk pemecah perut penusuk tulang umpanya.

Dibantu pula Hyunsu a.k.a department of management yang memang pakar bab menyusun, kemas atur. Berpeluh peluh angkut barang sana sini. Tu semua buat aku nak rekemen simpanan awek awek aku barang seorang dua.

Tak lupa juga sahabat sahabat yang lain macam Pami, Bedok yang datang awal awal. Apat yang jadi pengerusi majlis, Bad si monster yang tukang bacakan doa, Kemal, Ajis yang paling, Ajis yang terlalu, Bali, Syeh, Abg Az, Nick, Calipong, Naim Fatty, Buyon the Rider, Apizudin, Apis Rawkstar, Aigaluddin, Sayyid, Mat, Mosin, Ilya The Midfielder, Mesnem, Mat Sher, Kuldhi, Pak Dem Azman, Cik Din, Ejan, dan juga Wira beserta Rodtam yang kusyuk melayan dokumentari. (kalau tertinggal nama ma'aleshh).

Syukran Jazilan Awi awi ( terima kasih banyak banyak ) diucapkan !!

Cuma sedikit terkilan kerana seorang sahabat yang pernah aku lukakan hati beliau dulu tidak hadir. Mungkin masih 'panas ati'. It's okay. Aku tetap doakan beliau berjaya.


" Satu Fikrah, Satu Amal "


Syakuragi,

4 comments:

jo said...

woo..ada makan2 tak mau panggil gua!


ahahaa...singgah jap..

SyAkuRagi said...

gua ada kirim surat jemputan itu ari..posmen rembat kot..haha

AWOLscholar said...

wa mula2 nk bace je, last2 nmpk pkataan 'satu fikrah satu amal'.. wa xleh tahan la...wakaka..
nyway thanx 4 the makan2..i would love to come when there's a lot of food..ha3..

SyAkuRagi said...

small piece of matter la..thanks for coming..hee