Wednesday, July 14, 2010

The Back Memori : Season 1

"Assalamualaikum! ", bertalu talu ucapan salam kawan kawan menerjah ke rumah pagi tersebut.

Gelak, gurau, pressure lebih kurang sebagai mukaddimah sebelum berlakunya sesi mencekik secara berjemaah. Semua tampak berselera dek sajian yang disediakan oleh Apat.

Tanpa disedari, masa untuk aku pulang semakin hampir. Pemandu tremco ( ala ala van kilang modelnya ) bersama tremco dengan megah menunggu di bawah rumah seakan akan tak sabar nak mengusir aku keluar dari Mesir.

Selang beberapa minit, maka beredarlah aku dari kawasan Ganub Saina' diselangi tangisan jiran tetangga. Kelibat makwe makwe arab juga kelihatan pilu seraya melambai lambai dari celahan jendela.

Setibanya di mator, aku sempat bersalam salaman dengan sahabat handai yang sudi meluangkan masa mengeskot aku hingga ke mator. Mujur aku tak benarkan rombongan eskot ke mator dibuka kepada golongan makwe makwe. Jika tidak, pastinya berlaku histeria dek lambaian maskulin aku di pintu 'check in'. Ditambah pula dengan fesyen hero Taiwan yang aku gayakan pada hari tersebut juga mampu menghiris hati dan perasaan remaja remaja diluar sana.

To be kontiniu....


pesanan : saya sibuk mengendalikan jentera pemecut buat masa ini.


Syakuragi,

2 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

ye laaaa sgt makwe2 tu nk histeria...

SyAkuRagi said...

aku agak je...