Saturday, October 31, 2009

Cemerlang Dan Bertuah dengan Aku Tiada Jodoh Agaknya..

Malam semalam telah berlangsungnya Majlis Kecemerlangan Pelajar Negeri Sembilan Mesir. Ramai juga yang naik pentas ambil hadiah. Hadiah sebab cemerlang, sebab mithali, sebab tunas harapan mahupun sekadar menang cabutan bertuah ataupun potong kek harijadi. Oh ye, persembahan nasyid dan puisi juga naik pentas semalam.

Persoalannya, kenapa aku tak diberi peluang langsung untuk naik ke pentas ?

Okay fine, semua pihak tak setuju aku naik. Aku faham. Aku tak cemerlang tak mithali tak tunas harapan, tak nasyid, tak pandai berpuisi dan tak harijadi boy. Tapi tak boleh ke tolong aku menang cabutan bertuah. Sekali pun jadilah. Boleh cerita kat anak cucu nanti.

" Atuk pernah menang cabutan bertuah masa Majlis Kecemerlangan Pelajar dulu...dan itulah kali pertama atuk menang semenjak dilahirkan di dunia "

Tetap tak nak kasi aku cerita macam tu pada anak cucu? Okay..aku cerita lain.. Hmm apa kata aku cerita apa yang aku rasa masa duduk dalam majlis tu.

Untuk cucu aku sahaja. Jadi tak perlu rasanya aku cerita disini. Risiko putus silaturrahim sesama kawan mungkin berlaku nanti.


dalam kertas ini serba sedikit idea aku nak cerita untuk anak cucu.


p/s : ayat didalam kertas itu tak berapa sesuai untuk dijadikan bacaan umum. Jangan baca kalau tak nak rasa dendam dengan aku.


Syakuragi,

2 comments:

AWOLscholar said...

nak tau sgtlah..cerita ar..cket je..ha2..

SyAkuRagi said...

biarlah rahsia....ngeh3