Tuesday, August 18, 2009

Mencari Sepotong Hadis

Al kisah pada suatu malam yang hening.. ( backup sound bunyi gagak )



Syakuragi : Betol ke tempat ni Paito ?
Paito : Den dah biaso poie sini..kompem tak silap ( loghat negeri sembilan )

Syakuragi : Tak nampak macam tempat orang belajar agama pon..
Paito : Laa..ekau jangan tengok tang luar yo..kito masuk dulu




Paito
: Haa..cubo ekau pandang kek motor tu.. apo dio tulih ?
Syakuragi : Ha..alif...ra..dal..ya...zai.. Hardiz

Paito : Apo plak Hardiz..hadis la..kigho boto la tompek ni orang blaja agamo..tu la ekau tak cayo.
Syakuragi : Yeke..Alhamdulillah..sampai jugak kite kan




**********( Gelak terbahak bahak sama sama )***********







Hardess
ialah sebuah francais makanan cepat ( fastfood ) yang menyediakan makanan seiras McDonald dan KFC. Selain menyediakan menu yang lazat, harga yang ditawarkan juga begitu berpatutan.



Aksi Paito ketika mendapat tangga ke 50 dalam pertandingan memilih maskot Hardess.


" Hardess dengan Hadis lain la Paito !! "



Syakuragi,

7 comments:

langkasuke said...

macam gampang ghoman paito..

kahkahkahkah..

GeNgKaPaK said...

ghoman kau...berlalek2

blackishitam said...

melihat dari sifat fizikal si 'paito' itu, aku sudah tau ke mana 'die' akan bawak ko..lepas ni..ko kene berhati2 dengan tipu helah 'die'..awas!!obesiti membunuh!!hahahaha

jasrina rahim said...

jaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh beza hadis ngan nama restoran tuh.

c0nan_syuxuky said...

huih..ingatkan kedai per tadi...
eh..menarik jer ubi kentang tu..bg sini sikit..
hehehhhh

SyAkuRagi said...

langkasuke,
hahaha

gengkapak,
botitik titik..

blackishitam,
malangnye aku sering ditipu sebegini..hehe

jasrina,
hadis...hardess..lebih kurang la

conan,
mintak kt paito..haha

Anonymous said...

salam.. sekadar nak berkongsi sahaja.. hardiz kan salah satu restoran yang perlu diboikot.. same2 membantu saudara kita di palestin.. insyaAllah..

antara barang-barang yg perlu diboikot lagi, boleh lihat blog ini..
http://seindahsakura.blogspot.com/2009/08/jagailah-ramadhan.html

wallahu a'alam..